Milanović: Dosta je eksperimenata!

    „Hrvatski građani nisu laboratorijski miševi, 70% građana i više je za izbore i tu volju trebamo poštovati radi interesa hrvatskog naroda i hrvatske države,“ poručio je Zoran Milanović, predsjednik SDP-a danas u Saboru.

    „Imat ćemo dovoljno potpisa, i više nego dovoljno da o zastupnicima MOSTA-a ovisi hoće li učiniti ono nužno ili će dopustiti da ih HDZ „čerupa“ iz dana u dan. To je na njima, to je pitanje njihove savjesti i odgovornosti, vjere u vlastitu snagu da na izborima ponovno izbore nekakvu podršku,“ naglasio je Milanović.

    Milanović je potvrdio da su zahtjev SDP-a za raspuštanje Sabora već potpisali svi SDP-ovi i HNS-ovci, te poručio: „Računamo da ćemo imati više nego dovoljno glasova, s MOST-om i preko 76 zastupnika. I da se ide na izbore, što je zlo u tome? To je volja hrvatskog naroda i to što prije. Ja sam rekao u jednom trenutku ovdje u Saboru da je 9. mjesec zadnji rok, ali realno neodgovorno je ljude razvlačiti i tretirati ih kao laboratorijske miševe. Uz malo dobre volje i savjesti, sve se može učiniti vrlo brzo.”

    „Svjestan sam da ima zastupnika koji znaju da će se na izborima teško izboriti za novi saborski mandat i to su prije svega oni koji su danas otišli iz MOST-a, oni će učiniti sve da ostanu u Saboru. Sva ova glasanja o nepovjerenju za nas su u ovom trenutku taktičko sredstvo da se Hrvatski sabor u ovakvom sastavu raspusti i da idemo na nove izbore što prije, da Hrvatska dobije Vladu koja se neće sramotiti u Londonu, Parizu i koja nije u stanju izdati državne obveznice. Dosta je eksperimenata,“ zaključio je Milanović.