Milanović u Osijeku: Idemo razumno, skromno, ali stalno prema naprijed

  Borit ćemo se za ono što su najviši standardi zapada. Konačno imamo priliku i pravo na 20 godina uspjeha, rasta, da nas ne prekine ni, kriza niti stabilizacija, da se bavimo sobom u onom najboljem smislu. Da se izborimo za najbolje poslove kojima se bori glavom, intelektom, znanjem. To nam treba. Izjavio je danas Zoran Milanović na skupu Narodne koalicije u Osijeku pred okupljenim građanima na Trgu Sv. Trojstva.

  Na početku skupa okupljenima se obratio prvi na listi u IV izbornoj jedinici, Domagoj Hajduković koji je predstavio kandidate na listi Narodne koalicije i kratko se obratio. Hajduković je izjavio: Želimo voditi ovu državu, pošteno na pravi ispravan način uz narod jer mi smo Narodna koalicija.  11. Rujna je pred nama svima izbor, između stranke koja za sebe kaže da je vjerodostojna, a zapravo je sinonim za korupciju is druge strane imate izbor ljudi koji su pokazali da mogu, koji se ne boje i svoje znanje i rad će uložiti u siguran smjer Hrvatske.

  Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja izjavio je okupljenima da je vrijeme eksperimenata iza nas i ispraznih reformi i naglasio:„Oni koji su pokrali Hrvatsku nemaju ni časti ni srama, a zaklinju se u vjerodostojnost. Oni nisu dostojni povjerenja hrvatskog narodna. Ne tražimo vjeru, ocijenite nas prema našim rezultatima“

  Nakon Hrelje okupljenima se obratio Krešo Beljak, predsjednik HSS-a. Beljak je izjavio;  drago mi je da u ovoj izbornoj jedinici HSS ima kandidatkinju za ministricu poljoprivrede Anu-Mariju Petin. Ako hrvatski građani, građani, a ne građevine ne vide što se u zadnjih 10 mjeseci događalo u hrvatskoj, ako ne vide tko je popljačkao ovu lijepu zemlju, ako ne vide tko je lažno pokrao i opljačkao sve što je stigao ona je doista stvar u inteligenciji. Duboko sam uvjeren da su građani inteligentni i da im je dosta eksperimenata te da svi oni koji žive ovdje i vole hrvatsku žele stabilnost i rast, i da se ne žele vraćati u drugi svjetski rat i prošlost. To nam ne treba.  Gledajmo naprijed i Narodna koalicija im može ponuditi rast i stabilnost.

  „Ovi izbori su jako bitni, na njima ćemo odlučiti kako će Hrvatska izgledati 2020. Godine. Hoćemo li imati moderni obrazovni sustav, nastavak rasta, izgradnju tvornica i dostojne mirovine ili ćemo dalje eksperimentirati. Izjavio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak“. 11. 9 preuzimamo odgovornost, svi mi kakvu Hrvatsku želimo. Sve što smo radili u prošlom mandatu smo radili s otvorenim srce, bili smo iskreni i uspjeli smo zemlju izvući iz gliba. Dajte nam šansu da 11.9 jednom krenemo iz plusa, da napravimo narodnu hrvatsku, a ne ovo što imamo danas s eksperimentom.

  Vrdoljak se osvrnuo na rad smijenjenog ministra Panenića i zaustavljene projekte i Osijeku i županiji. Zbog sitnih interesa iz Metkovića zaustavljeni su važni projekti za Osijek. „To je direktna odgovornost Bože Petrova i ministra i tome ovim izborima moramo stati na kraj. „ naglasio je Vrdoljak.

  Nakon Vrdoljaka, okupljenima se obratio predsjednik SDP-a i kandidat za premijera ispred Narodne koalicije Zoran Milanović. Milanović je rekao: „Osam mjeseci imali smo eksperiment,  to je bilo loše i imamo pravo na normalan život i na nastavak onoga što smo započeli i dignuli prošle godine. Hrvatska raste, pa nije slučajno kampanja prije godinu dana tako nazvana. Svi pokazatelji su pozitivni i bit će pozitivni. Pitanje je u čije ruke taj rast povjeriti i tko će time upravljati. To je pitanje ovih izbora. Trebamo razumno, skromno, ali stalno prema naprijed.

  Milanović se obratio mladima i poručio; Moramo biti ambiciozni, nastrojeni tako da za sebe tražimo više. Nemojte biti zadovoljni mrvicama, tražite više, naročito vi mladi. Jednako ste dobri, brzi, bistri i snalažljivi i obrazovani  kao zapadni vršnjaci.

  Na kraju skupa, Milanović se osvrnuo na odbijanje Plenkovića da objavi imovinsku karticu i rekao: „Šefovi HDZ i dan danas ne žele objaviti imovinsku karticu, vjerojatno zato što im je neugodno jer su stavili puno u džep od plaća u Europskom parlamentu koje im dajete upravo vi. Objavite imovinske kartice, zar je to tako teško?

  Vrijeme hrvatske puške na hrvatskom ramenu je prošlo, ali vrijeme hrvatske lisice u hrvatskom džepu tek dolazi, naglasio je Milanović na završetku skupa.