Mireli Holy izabrana u Mission Board EU-a za klimatske promjene

   

  “SDP je osnovao Savjet za zeleni razvoj zbog svijesti o tome da je kriza okoliša ključno društveno pitanje te da odgovorna politika mora svoje djelovanje usmjeriti u tom smjeru”, kazao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić na današnjoj konferenciji za medije povodom formiranja Savjeta za zeleni razvoj. Dodao je kako je odgovor na ovaj problem EU pronašla u tranziciji s tzv. linearne na cirkularnu ekonomiju koja u sebi miri ambiciju prema gospodarskom razvoju, zaštiti okoliša i jačanja društvene pravde.

   

  OSNOVAN SAVJET SDP-A ZA ZELENI RAZVOJ

  [OSNOVAN SAVJET SDP-A ZA ZELENI RAZVOJ]Davor Bernardić: "SDP je osnovao Savjet za zeleni razvoj zbog svijesti o tome da je kriza okoliša ključno društveno pitanje. Naglasak djelovanja bit će na promicanju i predlaganju konkretnih projekata kojima je moguće inicirati crveno-zelenu transformaciju društva."Mirela Holy: "Rad Savjeta će biti podijeljen u tri radne skupine: biogospodarstvo, cirkularnu ekonomiju, dok će se treća skupina baviti kreativnom ekonomijom koja bilježi najveći rast prihoda u Europskoj uniji."

  Objavljuje SDP Hrvatske u Ponedjeljak, 9. rujna 2019.

   

  “Naglasak djelovanja bit će na promicanju i predlaganju konkretnih programa i projekata kojima je moguće inicirati crveno-zelenu transformaciju društva, odnosno implementirati u stvarnom životu koncept održivog razvoja”, poručio je Bernardić te zaključio kako se mora ostvariti ravnoteža između tri stupa na kojima počiva svako društvo: zaštiti okoliša i prirode, gospodarskom razvoju te društvenoj pravdi. Bernardić je ovom prilikom čestitao Mireli Holy povodom njenog izbora u Mission Board za klimatske promjene pri EU kao jedinoj članici iz Republike Hrvatske.

  “Što se tiče rada Savjeta, on će biti podijeljen u tri radne skupine: biogospodarstvo, cirkularnu ekonomiju u užem smislu dok će se treća skupina baviti kreativnom ekonomijom koja bilježi najveći rast prihoda u Europskoj uniji”, rekla je predsjednica Savjeta Mirela Holy i dodala kako je zadovoljna odazivom članstva na poziv za uključenje u rad Savjeta.

   

   

  “Na prvom sastanku usvojit ćemo radna tijela Savjeta i plan rada do kraja ove godine kako bismo kreirali politiku zelenog razvoja SDP-a koja će do kraja godine ići u javnu raspravu”, izjavila je Holy i zaključila kako čovječanstvo neće imati budućnost ukoliko ne reagira na jedan od najvećih izazova današnjice, a to su upravo klimatske promjene.