Narodna koalicija potpisala Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore

  Predsjednici stranaka Narodne koalicije (SDP, HNS, HSS i HSU) danas su u Zaboku potpisali Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Hrvatski sabor. 

  “U ovom dijelu Hrvatske, a posebno u Hrvatskom zagorju su se počeli vidjeti i osjećati prvi rezultati našeg rada, naših nastojanja i uspjeha, katkad i neuspjeha. Ovdje se živi na normalan način, uspješan način i ovaj dio Hrvatske je prvi počeo raditi i napredovati, rasti – ovdje se prvo osjetio stvarni izlaz iz krize, “ naglasio je Zoran Milanović, predsjednik SDP-a.

  “Koalicija koju smo okupili okuplja hrvatsku ljevicu, okuplja hrvatski centar i okuplja hrvatski desni centar, onu tradicionalnu notu koju nam donosi HSS. To je velika koalicija, to nije koalicija od zida do zida jer ni jedna politička koalicija ne može okupiti baš sve, ali mi mislimo da smo okupili sve ono što je za progresivnu Hrvatsku. Prošlosti se ne želimo okretati. “ – Zoran Milanović

  “U svom političkom radu, javnom radu, sve ove godine pokazivali smo da mi možemo drukčije. To nažalost ili na sreću jako ovisi o našim političkim suparnicima, a njih pozivam da se nadmeću u idejama, u politikama, u sadržaju i da zaglušujući topot negative koji je nadam se po zadnji puta u ovoj epohi naše hrvatske povijesti od nekoga bio korišten, konačno arhiviramo. Sada dolazi teži dio, sada dolazi dio u kojem ćemo morati razgovarati o sadržaju, donositi odluke, izbor, ne lomiti stvari preko koljena. Stvari ne idu preko koljena, ni u ekonomiji ni u društvu, “ poručio je Milanović.

  “Mi smo moderna zemlja, imamo progresivne ideje, ali smo isto tako svjesni da stvari ne idu preko noći, ne iz ekonomskih razloga, nego iz emotivnih, nekih dubljih razloga. Ljudima treba vremena da neke stvari shvate, prihvate i da idemo naprijed – tamo gdje nam je mjesto, to je Zapadna Europa, bogata Europa, to je Europa koja ima svoju samosvijest, “ zaključio je Zoran Milanović.

  U prilogu možete pogledati sadržaj danas potpisanog koalicijskog Sporazuma:

  Koalicijski Sporazum