Neven Bosilj predstavio program “Odgovor za Varaždin”

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina Neven Bosilj danas je predstavio svoj program “Odgovor za Varaždin” povodom nadolazećih lokalnih izbora. Predstavljanju su nazočili predsjednik SDP-a Peđa Grbin, potpredsjednik Siniša Hajdaš Dončić, kao i kandidatkinja za županicu Varaždinske županije i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora.

Kako je Bosilj rekao tom prilikom, SDP je ovaj program pripremao četiri godine ”učeći o Gradu Varaždinu i slušajući građane”.

“Grad Varaždin nije samo proračun od 470 milijuna kuna. Grad Varaždin upravlja s 14 trgovačkih društava, s 12 javnih ustanova. Nije jednostavno upravljati jednom takvom složenom cjelinom, ali mi smo stasali u ove četiri godine da možemo preuzeti odgovornost za ovaj grad.”

Dodao je da osnovni dijelovi programi čine četiri cjeline – Grad mladih i poduzetništva, Komunalna i prometna infrastruktura, Zeleni i održivi razvoj i Varaždin – Grad po mjeri čovjeka.

Prema programu Bosilja, mladi bi ukoliko ga izaberu dobivali više subvencija, a rješavanje pitanja bala pretpostavka je aktivacije gospodarske zone. Važnost bi se pridodala i zelenim programima (postavljanje uređaja za mjerenje zraka, uređenju parkova…).

“Četvrta točka je “Grad po mjeri čovjeka”, grad u kojem bi svatko želio živjeti, pomoć umirovljenicima, kultura koja je jako važna ovom gradu, a tu je i sport. Nadam se da će ovaj program doći do svih naših građana, te da će ga prepoznati kao jedan i jedini mogući realan odgovor za Varaždin,” zaključio je Bosilj.

(foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)