Osijekom treba vladati zakon, a ne lokalni šerif

  Nositeljica koalicijske liste SDP-a i HSS-a za Osijek dr. Biljana Borzan izjavila je danas kako koalicija želi da Osijek bude uređen i siguran grad, u kojem će vladati zakon, a ne “nekakav lokalni šerif”.

  Na konferenciji za novinare istaknula je kako se koalicija zauzima “za grad na čvrstim temeljima, s povoljnim poduzetničkim ozračjem, za grad znanja i kulture, koji će biti ugodan za život svim građanima”.

  “Izbor je jednostavan, jer je s jedne strane opcija stara 15 godina, koja je pokazala da jako dobro zna kako osiromašiti ovo područje i nekad bogat grad, a s druge strane smo mi koji nudimo zaokret”, istaknula je Borzan.
  Kandidat s liste i predsjednik osječkog HSS-a Marko Josipović rekao je da će se koalicija, uz ostalo, zauzimati za projekte besplatnog gradskog prijevoza subotom, stimuliranje otkupa stanova sadašnjim stanarima gradskih stanova, poticanje obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, razvoj Sveučilišta i javnost rada gradske uprave.
  Osijek treba postati regionalno središte, sa zahtjevom od središnjice da se na temelju zakona na ovo područje vrati znatan dio
  novca, kako bi moglo samostalno voditi svoju politiku, ali u suradnji sa Zagrebom i ostalim hrvatskim regijama, ocijenio je Josipović.