Osnovan Savjet za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju

  “Briga za osobe s invaliditetom, za sve one kojima treba pomoć je u samoj srži djelovanja socijaldemokracije. Naša osnovna premisa je omogućiti svakome u Hrvatskoj, u našem društvu, jednak pravo na pristup uspjehu”, rekao je na početku današnje konferencije za medije povodom osnivanja Savjeta za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju predsjednik SDP-a Davor Bernardić i dodao kako je SDP kroz čitavu svoju povijest bio na strani slabijih i onima kojima je pomoć potrebna.

  “Vesna Škulić je osoba koja je svojim radom i političkim angažmanom u Hrvatskom saboru i Uredu predsjednika Republike, predanošću i nepresušnim optimizmom nudila rješenja i mijenjala mnoge stvari nabolje” tim riječima Bernardić je predstavio predsjednicu Savjeta Vesnu Škulić te dodao kako je upravo ona osoba koja će zajedno sa timom svojim suradnika pomoći da još mnoga rješenja u svrhu boljeg i kvalitetnijeg života osoba s
  invaliditetom ponude Hrvatskoj.

  [BRIGA ZA OSOBE S INVALIDITETOM JE U SAMOJ SRŽI NAŠEG DJELOVANJA]Davor Bernardić: "Briga za osobe s invaliditetom, za sve one kojima treba pomoć, je u samoj srži djelovanja socijaldemokracije. Naša osnovna premisa je omogućiti svakome u Hrvatskoj jednako pravo na pristup uspjehu."Vesna Škulić: "Još 2008. godine trebali smo donijeti Zakon o osobnom asistentu, a to se nije dogodilo. Tek je prije nekoliko dana održan treći sastanak o tome u Ministarstvu i ništa se nije dogovorilo."

  Objavljuje SDP Hrvatske u Ponedjeljak, 23. rujna 2019.

  “Još 2008. godine trebali smo donijeti Zakon o osobnom asistentu, a to se nije dogodilo. Tek je prije nekoliko dana održan treći sastanak o tome u Ministarstvu i ništa se nije promijenilo”, upozorila je predsjednica Savjeta Vesna Škulić i istaknula kako je Savjet okupio dobre ljude koji ne samo da predstavljaju Hrvatsku već i Europsku uniju u svijetu.

  “Vjerujem da ćemo rame uz rame, s ovom sinergijom kvalitetnih, dobrih, sposobnih ljudi i entuzijasta pokazati da se stvari mogu mijenjati”, zaključila je Škulić. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić osvrnuo se na kraju i na aktualno stanje u zdravstvenom sustavu.

  “Zbog početka blokada bolnica i nedostatka lijekova svjedočimo potpunom raspadu zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj. Stanje je toliko dramatično da građani s pravom strahuju za svoje zdravlje i zdravlje svoje djece”, upozorio je Bernardić te ponovio kako će kada SDP preuzme odgovornost za Hrvatsku smanjiti liste čekanja, uvesti obvezno praćenje ishoda liječenja, omogućiti svim građanima jednako liječenje bez obzira iz kojeg dijela zemlje dolaze te provesti druge i druge mjere kojima će poboljšati stanje u zdravstvenom sustavu.