Osnovan SDP-ov Savjet za ratne veterane Istre

    U ponedjeljak, 23. studenog u Puli je osnovan SDP -ov Savjet za ratne veterane Istarske županije. U uvodnom obraćanju predsjednik županijske organizacije Vili Bassanese istaknuo je važnost osnivanja i pozitivna očekivanja od rada Savjeta uz prisjećanje na doprinos i žrtvu branitelja s područja Istre.

    Osnivačkoj sjednici prisustvovali su predsjednik Savjeta za ratne veterane SDP-a Hrvatske Vinko Kovačić i njegov zamjenik Željko Gavran.

    “Činjenice iz povijesti nepobitno govore da je popriličan broj našeg članstva aktivno branio Hrvatsku i na druge načine sudjelovao u Domovinskom ratu. Tome u prilog govori i podatak da je u zadnjoj SDP-ovoj Vladi bilo sedam sudionika Domovinskog rata s borbenim iskustvom na ministarskim pozicijama”, konstatirao je Kovačić.

    U radnom dijelu sjednice za predsjednika županijskog Savjeta imenovan je Miro Sošić. Definirani su radni zadaci i plan njihova provođenja u razdoblju ispred nas.

    Nakon završetka osnivačke sjednice Savjeta za ratne veterane SDP-a Istarske županije, članovi Savjeta poklonili su se žrtvama rata kod Centralnog križa na Gradskom groblju i pred Spomenikom palim borcima antifašističke borbe.