OSNOVAN SDP U OPĆINI SV. FILIP I JAKOV

  SDP Zadarske županije osnovao je u petak, 19. studenog novu općinsku organizaciju u općini Sv. Filip i Jakov. Vid Pedisić jednoglasno je izabran za predsjednika, a Tomislav Morović za potpredsjednika nove organizacije. U Nadzorni odbor izabrani su Boris Budanović, Dubravka Jasika i Paulo Pirović, a u Općinski odbor Ante Bezinović, Vlatka Budanović, Zoran Budanović, Šime Jakovac i Filip Santini. Nakon samog čina osnivanja predsjednik stranke Zoran Milanović podijelio je članske iskaznice novim članovima stranke.

  Opravdat ću vaše povjerenje. Napravili smo prvi korak, svaki idući bit će sve teži, ali mi smo toga svjesni i nećemo odustajati. U našoj se Općini u zadnje vrijeme priča o nekakvom odvajanju, razdvajanju… Mi mislimo da je to nepotrebno, nelogično i pomalo iracionalno, kazao je Pedisić.

  Osim njega konferenciji su prisustvovali i istaknuti SDP-ovci kao što su Arsen Bauk, Ranko Ostojić, Ingrid Antičević-Marinović, Nikola Turčinov, Sabina Glasovac, Renata Sabljar-Dračevac.

  Ne plašim se za naše novo dijete. Predviđam mu sjajnu budućnost, kazala je Sabljak-Dračevac govoreći o osnivanju nove organizacije stranke u Zadarskoj županiji.

  Antičević- Marinović optimistično je govorila najavljujući predstojeće parlamentarne izbore.

  Na vlasti su oni koji su zatvorli proizvodnju i pokrenuli proizvodnju korupcije. Građane moramo probuditi iz letargije i pokazati im perspektivu u kojoj je moguća bolja i pravednija Hrvatska.

  Ranko Ostojić smatra da se o HDZ-u više ne treba govoriti.

  Nisu zaslužili da se o njima priča. Mi ćemo dobiti iduće izbore, ne samo zato jer su oni loši, nego zato jer je SDP bolje rješenje. Vrijeme je da odu i da Hrvatska ima vlast koja će se za državu brinuti kao za svoju obitelj.

  Osnovali smo danas novu malu organizaciju u kraju koji je za SDP veliki izazov. Za nas u Hrvatskoj nema neprijateljskog teritorija, kao što ga nema ni za HDZ, niti ga smije biti za ikoga. Na posljednjim izborima za mjesne odbore Zadar je pokazao da SDP ovdje može puno toga učiniti. Nemamo pravo na oholost i visoko samopouzdanje jer izbore nismo dobili dok se ne prebroje svi glasovi. Politika nije nogomet ili estrada pa da vas pamte po zadnjem nastupu, kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

  Nakon Sv. Filipa i Jakova Milanović se zaputio u Biograd gdje se na rivi družio s građanima. Članstvo i vodstvo gradske organizacije Biograda upoznalo je Milanovića s radom gradske organizacije SDP-a i problemima s kojima se susreću u radu, a naglasili su napore u radu Gradskog vijeća Biograda. Kao primjer nemara i nebrige istaknuli su problem ruševne i devastirane biogradske rive.

  Izvor: Zadarski list