Ostojić: “Pojedini članovi Predsjedništva postupili su suprotno Statutu stranke”

  Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić osvrnuo se poslijepodne u izjavi za medije o temama na danas održanoj sjednici Predsjedništva SDP-a, na kojoj se, između ostalog, raspravljalo i o zahtjevu dijela članova da s funkcije predsjednika stranke odstupi Davor Bernardić.

  Ostojić je u izjavi izvijestio o zaključcima sa sjednice, rekavši kako “nikakvog govora o sankcijama ili o potencijalnom izbacivanju” članova stranke na sjednici nije bilo.

  UŽIVOZaključak sjednice Predsjedništva SDP-aRajko OstojicZaključena je sjednica Predsjedništva SDP-a Hrvatske na kojoj su donijeta dva zaključka. Za zaključke je glasalo 12 članova Predsjedništva, a pet je članova bilo protiv. Predsjedništvo je utvrdilo da je dio članova Predsjedništva svojim javnim istupima o stranačkim pitanjima, a mimo rasprave o tome na sjednici Predsjedništva postupilo suprotno Statutu i suprotno načelima djelovanja usvojenim na Glavnom Odboru. Pozivamo još jednom članove Predsjedništva i drugih središnjih tijela SDP-a kao i dužnosnike na lokalnoj razini da se o stranačkim pitanjima otvoreno i argumentirano bavi isključivo u stranci.

  Objavljuje SDP Hrvatske u Utorak, 3. srpnja 2018.

   

  “Za zaključke je glasovalo 12 članova Predsjedništva, dok je protiv bilo njih pet. Predsjedništvo utvrđuje da su pojedini članovi Predsjedništva svojim javnim istupima o stranačkim pitanjima, a mimo rasprave o tome na sjednicama Predsjedništva, postupili suprotno Statutu, suprotno načelima djelovanja usvojenim na Glavnom odboru. Još jednom pozivamo članove Predsjedništva i drugih središnjih tijela SDP-a, kao i dužnosnike SDP-a na lokalnim razinama da se o stranačkim pitanjima razgovara otvoreno i argumentirano, ali isključivo u stranci“, kazao je Ostojić i dodao da je većina članova Predsjedništva nakon sjednice ostala na neformalnom druženju.

  Demantirao je glasine da je petorica članova Predsjedništva zamoljena da se udalji sa sjednice, rekavši kako je ona službeno zaključena. Na pitanja novinara slijede li suspenzije ili neke druge vrste kazni, onima koji su potpisali pismo u kojem se traži odstupanje predsjednika SDP-a Davora Bernardića, Ostojić je odgovorio da o tome nije bilo ni riječi.

   

  “U životu kao i u medicini i medijima treba postaviti dijagnozu, a ona je sljedeća: pojedini članovi Predsjedništva su radili protivno Statutu i uobičajenoj praksi. No, nije bilo govora o izbacivanju iz stranke ili nekakvim sankcijama“, zaključio je Ostojić.

  Na pitanje zna li točan broj potpisa, rekao je da ne zna jer da je pismo naslovljeno na predsjednika SDP-a Davora Bernardića osobno, a da će se o njegovom sadržaju raspravljati na idućoj sjednici Predsjedništva.