Peđa Grbin jednoglasno izabran za predsjednika Kluba zastupnika

  Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u četvrtak je na sjednici Kluba zastupnika jednoglasno izabran za predsjednika Kluba uz četvero novih potpredsjednika.

  Za potpredsjednike Kluba izabrani su Sabina Glasovac, Mirela Ahmetović, Arsen Bauk i Siniša Hajdaš Dončić.

  Nakon što je Rajko Ostojić zamrznuo zastupnički mandat, Klub SDP-a je za potpredsjednicu Hrvatskog sabora predložio Glasovac, dok je Bauk predložen za poziciju u Državnom sudbenom vijeću.

  “Vrijeme je da počnemo raditi. Hrvatska se nalazi u ozbiljnoj i dubokoj ekonomskoj i zdravstvenoj krizi. Vrijeme je da se SDP kao ozbiljna politička stranka napokon, bez ikakvih tereta iza sebe i priča o našim unutrašnjim sukobima uključi u sadašnju političku situaciju u Hrvatskoj i da počnemo ozbiljno raditi”, kazao je Grbin nakon sjednice Kluba.

  Najavio je i da će se o zamjeni Ostojića raspravljati na idućoj sjednici Predsjedništva.

  Smatra da jučerašnja situacija, kada je u Hrvatskoj bilo sedam puta više zaraženih nego za vrijeme lockdowna, vrijeme kada se sve političke opcije trebaju skupiti i početi ozbiljno raditi.

  “Zbog toga pozivam predsjednika Vlade Republike Hrvatske da, kao što je na početku Covid-krize okupio sve političke stranke u Hrvatskom saboru i krenuo razgovarati oko rješenja, to učini ponovno”, apelirao je šef oporbe.

  Podsjetio je kako predstoji rebalans proračuna za 2020., mora se pripremiti proračun za iduću godinu i sada je, ističe Grbin, vrijeme za razgovor o tome.

  Javni dug došao je na razine na kojima nikada nije bio i država na to mora imati spremne odgovore, smatra Grbin, a ne ono što Krunoslav Capak govori zadnjih nekoliko dana – da zaraženi sami određivati tko će ići u samoizolaciju. Capaka je podsjetio da u Hrvatskoj postoje zakoni i u njemu stoji da samoizolaciju može naložiti jedino i isključivo službena osoba, te pozvao da se “takvim prijedlozima ne zezaju”.