Peđa Grbin u nastupni posjet primio veleposlanika SAD-a

    Predsjednik SDP-a Peđa Grbin primio je u nastupni posjet veleposlanika SAD-a Nj.E. gosp. Williama Roberta Kohorsta. Na samom početku sastanka predsjednik Grbin i veleposlanik Kohorst su osudili jučerašnji bezuman čin nasilja i složili se u tome da je potrebno naći optimalno rješenje kojim će se garantirati sigurnost, ali i sačuvati sloboda naših građana.

    U nastavku razgovora predsjednik Grbin je gosp. Kohorstu predstavio svoj program i viziju rada i razvoja SDP-a pod njegovim vodstvom. Posebno je podcrtao i područja koja smatra ključnim za Hrvatsku, a to je reforma obrazovanja, zdravstvenog sustava, pravosuđa i javne uprave. Također, razmijenili su mišljenja oko situacije u regiji, posebice sigurnosnim izazovima, kao i putu ostalih zemalja regije prema NATO-u i Europskoj uniji.

    Grbin je naglasio kako je uz političku, iznimno bitna i gospodarska suradnja naših dvije zemalja kao i olakšavanje investicija SAD-a u Hrvatsku. Kohorst se složio i istaknuo da je suradnja i više nego dobra, te da stotinjak američkih kompanija već posluje u Hrvatskoj.

    Na kraju, istaknuto je kako je suradnja SAD-a i Hrvatske više nego dobro te je potvrđena predanost daljnjem jačanju suradnje na gospodarskom, političkom i sigurnosnom području.