POA po Sanaderovu nalogu ”operira” Saborom

Popularna “trgovina” mandatima i danas je, tijekom aktualnog prijepodneva zaokupljala najviše pažnje saborskih zastupnika. Buru je izazvao naš Zvonimir Mršić, upitavši predsjednika Vlade hoće li raspisivati izbore u gradovima i općinama u kojima su vijećnici ‘s kuvertiranim ostavkama mijenjali strane i tako doveli do promjene ili opstrukcije vlasti’.

Riječ je, podsjetio je mršić, o slučajevima Velike Gorice, Siska te Dubrovačko-neretvanske i Požeško-slavonske županije. “Hoće li Vlada raspisati izbore, ili će i dalje demagoški govoriti o tome kome pripada mandat, dok vaša stranka njima trguje diljem Hrvatske”, upitao je Mršić.

Njegovom je pitanju zamjenica predsjednika Kluba Milanka Opačić dodala još jedno: o točnosti sadržaja fonograma sa sjednice Vlade (koji je ”procurio” iz Banskih dvora), a u kojemu stoji da je Vlada na račun poreznih obveznika otpisala 30-ak milijuna kuna duga Kamen Ingradu Vlade Zeca. Sanader je, naravno, izbjegao izravan odgovor, što je Milanku Opačić, razumljivo, navelo na samo jedan zaključak: “Svojim ste ponašanjem potvrdili da je fonogram točan, jer da nije točan, ne biste slali POA-u ovamo u Sabor, pretresali saborske službenike i ispitivali tko je dao fonogram u javnost!”.