Preminuo bivši SDP-ov saborski zastupnik Anton Peruško

Bivši SDP-ov saborski zastupnik iz Istarske županije te dugogodišnji politički i sportski dužnosnik Anton Peruško umro je noćas u 77. godini, nakon kratke i teške bolesti.

Peruško je u svom političkom djelovanju bio zastupnik u Hrvatskom saboru od 2003. do 2007. godine kada je obnašao i dužnost člana saborskog Odbora za pomorstvo, promet i veze. Od 2001. do 2005. godine bio je predsjednik županijske organizacije SDP-a Istre, u jednom mandatu bio je i predsjednik Skupštine Istarske županije dok je niz godina bio predsjednik najprije Nogometnog saveza Istarske županije (1994. – 2006.) a potom i Sportske zajednice Istarske županije te član Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora.

Dobitnik je Nagrade za životno djelo Sportske zajednice Istarske županije za 2019. godinu i prvi dobitnik u Hrvatskoj nagrade Milan Neralić, koju Hrvatski olimpijski odbor dodjeljuje za razvoj sporta na lokalnoj razini.

Anton Peruško rođen je 1944. godine u mjestu Peruški,  završio je Fakultet za pomorstvo i promet u Rijeci, položio je stručni ispit i stekao zvanje kapetana duge plovidbe. Upravo zato,  najveći dio radnog vijeka proveo je u pulskoj Lučkoj kapetaniji.

(foto: m.mijoško)