Prihvaćena SDP-ova inicijativa da cijene trajektnih karata ne poskupe

  Cijene trajektnih karata neće poskupjeti, ostat će na zimskoj tarifi. Nakon što je prije nekoliko dana apel za zadržavanjem zimske tarife uputila gradonačelnica Supetra Ivana Marković, za četvrtak je SDP sazvao konferenciju za medije na tu temu. Uz Marković su govorili SDP-ov koordinator za 10. izbornu jedinicu Arsen Bauk, načelnica Vela Luke Katarina Gugić i načelnik Smokvice Kuzma Tomašić. Obrazlagali su razloge zašto ne smije poskupjeti karta i o zajedničkoj inicijativi kada je stigla vijest da je ministar Oleg Butković već odlučio. Bauk je komentirao odluku Butkovića.

  “Drago mi je da pritisci na ministarstvo kada se radi o dobrim idejama daju rezultate. Slično je bilo i s cijenom karata za djecu s teškoćama u razvoju. Nakon određenog broja pokušaja uspjeli smo postići, a sada i odgodu poskupljenja,” rekao je Bauk.

  Duhovito je dodao i da mu je drago da je ministar to napravio, za vrijeme ili prije konferencije, ali poslije poziva medijima.

  “Odluka je logična, nadam se da će se što prije steći uvjeti da se vratimo na sezonski plovidbeni red i na sezonske cijene. A sada se snalazimo kako možemo s koronskim voznim redom, cijenama i koronskim prometom,” podvukao je.

  Zadovoljna je i Marković koja je artikulirala inicijativu prije pet dana.

  “Daleko smo od ljetne sezone i posljedice karantene i koronavirusa su vidljive, nema gostiju i ne postoji niti jedan opravdan razlog da se krene s ljetnom tarifom, a ni prema Braču još nije uspostavljen plovidbeni red koji imamo u zimskom, a kamo li u ljetnom periodu,” zaključila je.