Prijevremeni izbori jedino rješenje

  Član Predsjedništva SDP-a i saborski zastupnik Ranko Ostojić komentirao je danas u Splitu najavu Ive Sanadera o povratku u aktivnu politiku.

  Ostojić je istaknuo kako je u ovom trenutku važnije da Ivo Sanader odgovori javnosti “na mnoga pitanja otvorena proteklih mjeseci o odgovornosti i upletenosti politike u kriminal u državnim poduzećima, a kojim se sada bave istražna tijela”. 

  Smatra da ozbiljna nestabilnost HDZ-a potvrđuje opravdanost zahtijeva za raspisivanjem prijevremenih izbora kako bi nova vlada s punim legitimitetom mogla pokrenuti “sve resurse za izvlačenje zemlje iz gospodarske krize i korupcijskog blata u koji ga je doveo HDZ”, rekao je Ranko Ostojić.

  Ostojić je ocijenio da je povratak Sanadera u aktivnu stranačku politiku unutarnja stvar HDZ-a, kao i Sanaderova ocjena prvog kruga predsjedničkih izbora.

   

  Izjavu za medije Ranka Ostojića prenosimo u cijelosti: 

  “Najava  Ive  Sanadera da će se aktivirati kao počasni predsjednik HDZ-a, unutarnja je stvar HDZ-a, kao i njegova ocjena prvog kruga predsjedničkih izbora.

  S druge strane, u ovom bi trenutku bilo bolje da je Sanader pred javnošću odgovorio na mnoga pitanja otvorena proteklih mjeseci o odgovornosti i upletenosti politike u kriminal u državnim poduzećima, a kojim se sada bave istražna tijela.

  No, ozbiljna nestabilnost HDZ-a još jednom potvrđuje opravdanost našeg zahtjeva za prijevremenim izborima. Tek nakon njih nova vlada će moći s punim legitimitetom pokrenuti sve resurse za izvlačenje zemlje iz gospodarske krize i korupcijskog blata u koji ga je doveo HDZ”, rekao je Ranko Ostojić.

  (foto: tportal)