Račan: Premijer spašava državu od vlastite vlade i suradnika!

Premijer je zbog pritiska javnosti bio prislijen zaustaviti ‘makinacije’ i odluka vlade o povlačenju suglasnosti za prepuštanjem LRH nije iznenađujuća, komentirao je jutrošnju vladinu odluku predsjednik SDP-a Ivica Račan.

“Sanader je bio prisiljen na taj potez zbog razumljive reakcije javnosti da makinacije u stilu devedesetih više ne prolaze.Nažalost, ispada da je Sanaderova vlada dosljedna lošim potezima koje javnost razumljivo doživljava kao korupciju. Postavlja se pitanje zna li Sanader što mu radi Vlada, jer ispada da premijer spašava državu od vlastite Vlade i suradnika”, kazao je predsjednik.

Vladu je opetovano prozvao da ne rješava goruće državne probleme, posebno one gospodarske, a ako ih i pokušava riješiti, ‘radi to pogrešno’, zaključio je Račan.

Podsjetimo, Vlada je danas izvan snage stavila svoju odluku od 4. kolovoza o davanju suglasnosti na prijedlog Hrvatskog fonda za privatizaciju da se većinski paket dionica Liburnia Riviera Hotela preda SN Holdingu i DOM Holdingu.