Raspisani unutarstranački izbori

U subotu 23. siječnja 2016. Glavni odbor SDP-a raspisao je unutarstranačke izbore. Izbori za predsjednika/icu SDP-a održat će se 2. travnja, a izbori za članove/ice organa SDP-a održat će se na 13. Konvenciji stranke 16. travnja.

Odlukom o raspisivanju izbora određen je i vremenski period za izborni postupak koji je započeo 24.01.2016., a završava zaključno sa 30.01.2016. Operativni dio zadatka, po sadržaju i vremenu, vodit će Središnja izborna komisija (SIK). Popunjene obrasce za kandidaturu treba dostaviti SIK, u sjedište SDP-a, Iblerov trg 9 ili na mail: sik@sdp.hr ili na fax 01 – 4552-842.

Nakon što SIK objavi popis kandidata i kandidatkinja koji/e su najavili kandidaturu počinje proces prikupljanja potpisa potpore kandidaturi. Da bi kandidatura bila valjana potrebno je SIK-u, u vremenu propisanom Odlukom o raspisivanju izbora) dostaviti originalni obrazac za kandidaturu s pripadajućim brojem potpisa potpore na predviđenom obrascu (također u originalu).

Sve potrebne dokumente možete preuzeti na niže navedenim poveznicama:
infografika