RESTART koalicija u Splitu poziva građane: Izađi i promijeni!

  Prvi na listi SDP-a za X. izbornu jedinicu Arsen Bauk u srijedu je u Splitu pozvao građane da, iako se izbori održavaju u neobičnim okolnostima, na njih izađu.

  “Izađi i promijeni”, poručio je građanima Bauk podsjećajući na slogan Restart koalicije koji kaže da građani to mogu učiniti, a SDP će, rekao je, njihov glas za promjene pretočiti u konkretne mjere i zakone, odnosno sve ono što izvršna vlast može napraviti parlamentarnom većinom.

  “Uz gospodarski napredak želimo povećati prostor slobode u Hrvatskoj, prava pojedincima, manjinama i posebno pravo žene na izbor. Želja nam je da se sljedeće četiri godine Hrvatska približi vrhu EU, a ne da bude na dnu”, istaknuo je Bauk.

  Komentirajući otvaranje granica Bauk je izjavio da je to dobro jer bi u suprotnom slučaju patio turizam, ali i dodao kako to donosi dodatni rizik od većeg broja zaraženih. No, dodao je, nije dobro da se u samo nekoliko dana u našoj politici stvara suprotan stav zbog čega su naši istočni susjedi zbunjeni, te se ne znaju ponašati.

  “Hrvatska treba slijediti politiku EU, a granice zbog turizma moraju biti otvorene”, zaključio je Bauk.

  Gradonačelnica Supetra Ivana Marković Vladi zamjera “nevjerojatnu dozu tolerancije prema korupciji”. Podsjetila je da je iz Vlade otišlo 14 ministara koji su bili povezani s koruptivnim radnjama, a sve to gledajući – mladi postaju destimulirani i napuštaju Hrvatsku.

  “Restart koalicija ima dobar program. Imamo ljude s vizijom i stavom, ljude koji mogu promijeniti takve trendove”, poručila je Marković.

  Čelni čovjek splitskog SDP- a Goran Kotur je ustvrdio kako su Hrvatsku dva puta izvlačili iz krize, pa će je izvući i treći put, ali uz podršku hrvatskih građana.