Bernardić u Saboru prozvao Vladu zbog brodogradilišta: “Kako vas nije sram smijati se onima koji završavaju na cesti?”

  Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je u Saboru prozvao Vladu zbog stanja u Uljaniku i 3. maju te je spočitao HDZ-ovom Tomislavu Klariću da se iz saborske klupe “smije onima koji završavaju na cesti”.

  Predugo traje agonija u brodogradilištima Uljanik i 3. maj. Jučer je odgođeno ročište za otvaranje stečajnog postupka 3. maja, koji je izborio odgodu mogućeg stečaja, a radnici su dobili još dva tjedna neizvjesnosti i agonije. Sutkinja im je poručila, što je zabrinjavajuće i šokantno, ‘ako do 12. ožujka ne dobijete plaće, nemate se čemu nadati‘”, rekao je Bernardić u saborskoj stanci za slobodan govor.

  Davor Bernardić o stanju u brodogradnji

  [ZASLUGOM I NEBRIGOM OVE VLADE RADNICI NE DOBIVAJU SVOJE PLAĆE I ZAVRŠAVAJU NA ULICI]Davor Bernardić: "Jučer je odgođeno ročište za otvaranje stečajnog postupka 3. maja, čime su radnici dobili još dva tjedna neizvjesnosti i agonije. Zaslugom i nebrigom ove Vlade oni ne dobivaju svoju plaću i ostaju na cesti. Vlada dvije godine ima sva izvješća na stolu, dvije godine znaju za sve probleme, ne reagiraju i ne poduzimaju ništa. Uljanik je u probleme došao zbog lošeg planiranja i upravljanja, prikrivanja stvarnih podataka o poslovanju, loše kontrole državnih jamstava i nekvalitetno napravljenih revizija od strane ovlaštenih tvrtki. Dok u zemlji cvjetaju kriminal, korupcija i nepotizam, dok HDZ ide iz afere u aferu, dojam je da je Državni odvjetnik na godišnjem odmoru."

  Objavljuje SDP Hrvatske u Srijeda, 27. veljače 2019.

   

  U svom se obraćanju, čitajući svjedočanstva zaposlenika brodogradilišta, u nekoliko navrata obratio HDZ-ovu Tomislavu Klariću, zamjerajući mu da se, kako je ustvrdio, u saborskoj klupi smije “onima koji završavaju na cesti”.

  To je slika današnje HDZ-ove Hrvatske. Ovo su potresne priče radnika brodogradilišta koji nebrigom ove Vlade ne dobivaju plaću. Dvije godine Vlada zna za sve probleme, ne reagira i ne poduzima ništa“, rekao je Bernardić.

   

  Uljanik je u problemima zbog lošeg planiranja i upravljanja, zbog loše kontrole državnih jamstava, prikrivanja stvarnih podataka i nekvalitetnih revizija, dodao je Bernardić koji za glavnog državnog odvjetnika ima dojam da je “na godišnjem odmoru”.

  Vladu je prozvao i da je netransparentno našla novog strateškog partnera koji je već izjavio da neće platiti dugove nego očekuje da to učini država.

  Prozivani Klarić se požalio predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću na povredu Poslovnika te je iskoristio priliku da Bernardiću poruči kako HDZ-ova vlada rješava probleme koje je je nagomilala SDP-ova vlada.

   

  Vi ste se očito našli prozvani? Kako Vas nije sram smijati se dok radnici završavaju na cesti, prodaju invalidska kolica svojeg djeteta da bi mogao prehraniti obitelj. Vama je to smiješno, sram vas može biti“, poručio je Bernardić Klariću.

  Uključio se i SDP-ov Gordan Maras zamjerajući da se “Klarić smiljulji dok ljudi nemaju četiri mjeseca plaću”.