Sanader doveo u pitanje suradnju SDP-a i HDZ-a oko europskih integracija

U iduća dva tjedna procijenit ćemo hoćemo li i dalje surađivati s Vladom u pitanjima koja se odnose na pristupanje Hrvatske Europskoj uniji. Zbog zaoštravanja odnosa između HDZ-a i SDP-a došli smo do trenutka u kojemu moramo procijeniti kako i da li i dalje surađivati s Vladom u Odboru – kazao je danas predsjednik SDP-a Ivica Račan.

“Dopuštam Sanaderu da radi što hoće u svojoj stranci i Vladi, ali ne dopuštam i nekorektnost u odnosima između dviju stranaka”, izričit je predsjednik SDP-a.

SDP neće olako prijeći preko optužbi iz Vlade da je “Račan kriv za štetni sporazum s Austrijom”. “Očekivati od SDP-a i bivše Vlade da ćemo prihvatiti odgovornost za nešto za što nismo krivi nije realno. Tu se Sanader prevario”, dodao je predsjednik Račan.

HDZ pogrešku oko sporazuma pokušava prikriti napadom na obitelj Ivice Račana, služeći se pritom “insinuacijama i lažima”. Predsjednik Račan uz to je izrazio nezadovoljstvo knačinom na koji su mediji prenijeli njegove jučerašnje izjave, jer su kao težište problema s HDZ-om istaknuli “objede” HDZ-ovaca iznesene o članovima njegove obitelji, a sve u nakani da se pravi problem prikrije.

“Svejedno mi je je li bilo intervencije Vlade ili autocenzure, ali za neke je medije daleko važnije prebaciti temu na laži koje su upućene mojoj supruzi i sinu. Učinjena je intervencija da to bude osnovni problem, i to uspješno”, ocijenio je.