Schulz: Imate podršku europskih socijalista

Nastavljajući intenzivnu suradnju SDP-a s Grupom Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu, u višednevnom radnom posjetu ovih dana boravi saborski zastupnik i član Predsjedništva SDP-a Tonino Picula.

Picula je, nakon Nevna Mimice i Daniela MOndekara, treći SDP-ov zastupnik koji sudjeluje u radu Grupe u svojstvu promatrača. Proteklih se nekoliko dana Picula sastao s nizom visokih dužnosnika u Parlamentu i Europskoj komisiji, a u utorak i s predsjednikom Grupe Saveza socijalista i demokrata u EP-u Martinom Schulzom. Na sastanku, na kojem je sudjelovao i stažist SDP-a u Europskom parlamentu Nikola Turčinov, Schulz je izrazio zadovoljstvo suradnjom SDP-a i socijalista i demokrata u Europskom parlamentu, naglasivši kako Hrvatska ima punu potporu socijalista i demokrata u procesu završetka predpristupnih pregovora.

Picula i Schulz razgovarali su i o trenutnim događanjima u Hrvatskoj pri čemu je šef druge najveće političke grupacije u EP-u izrazio zabrinutost razinom podrške hrvatskih građana pristupanju EU.

Tonino Picula održao je i niz drugih sastanaka, među kojima treba izdvojiti onaj sa slovenskim europarlamentarcem Zoranom Thalerom te glavnim savjetnikom za diplomaciju predsjednika Europskog parlamenta Jerzyja Buzeka, Alexandreom Stutzmannom. Tijekom ovog i sljedećih posjeta Europskom parlamentu Tonino Picula sudjelovat će u radu Odbora za vanjske poslove te Pododbora za sigurnost i obranu Europskog parlamenta.