SDP, Možemo, Nova ljevica i HSU u koaliciji na izborima za vijeća gradskih kotareva i mjesnih odbora Splita

  Na predstojeće će izbore za vijeća gradskih kotareva i mjesnih odbora izaći zajedno u koaliciji SDP, Možemo, Nova ljevica i Hrvatska stranka umirovljenika.

  Na taj način želimo pridonijeti što većoj prisutnosti stranaka lijevog političkog spektra na temeljnoj lokalnoj upravnoj razini i provoditi zelene, održive politike za sve ljude na terenu. Jedno od naših temeljnih opredjeljenja je uključivanje građana u upravljanju gradom u gradskim procesima na svim razinama.

  Smatramo da su kotarski izbori iznimno važan kotačić u tom procesu, jer omogućavaju utjecaj na upravljanje najbližim i najneposrednijim okruženjem svakog Splićanina i ispunjavanje njihovih temeljnih društvenih potreba i interesa.

  Da bi svatko od nas u tome dao svoj puni doprinos, izbori u gradskim kotarevima i mjesnim odborima moraju dobiti mjesto koje im pripada, što uključuje kandidiranje kvalitetnih kadrova upućenih u svakodnevne potrebe građana i četvrti u kojima žive, ali isto tako i jednako važno je da na te izbore izađemo i kao birači.

  Stoga pozivamo sve građane Splita da u što većem broju izađu na kotarske izbore i odluče o budućnosti svoga kvarta, a time i svoga grada.

  Damir Barbir, predsjednik SDP-a Split
  Tamara Visković, koordinatorica Možemo! Split političke platforme