SDP neće trgovati lokalnom vlašću!

    SDP ne sudjeluje ni u kakvoj trgovini, ne prihvaćamo ucjene da po svaku cijenu moramo biti na vlasti, već smo spremni – i ondje gdje smo najjača lista, ostati u opoziciji.

    Pričekajmo da prođe ovaj period trgovanja i kalkuliranja pa ćemo potom vidjeti tko je bio principijelan, a tko ne, kazao je predsjednik Račan, komentirajući informacije o navodnom dogovoru SDP-a i HSP-a u Zagrebu, ali i cijelu situaciju oko konstituiranja vlasti na lokalnim razinama.

    Na subotnjoj sjednici Glavnog odbora donijeli smo preciznu odluku da je suradnja s HDZ-om i HSP-om na lokalnoj razini moguća samo u izuzetnim slučajevima i uz čvrste argumente – ondje gdje to doprinosi kvalitetnijoj upravi. Kako je novinarima kazao predsjednik Račan, do danas iz SDP-ovih organizacija nije pristigao nijedan zahtjev za izuzetkom. «Ne mogu potvrditi da izuzetka neće biti, ali moj zahtjev ljudima na terenu i zahtjev stranke jest ne sudjelovati u neprincipijelnim dogovorima, trgovanju i ne podlijegati ucjenama. Zbog takvog će stava SDP u mnogim sredinama, iako nesporno najjača stranka odnosno lista, ostati u opoziciji», zaključio je predsjednik Račan.