SDP na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

  Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, delegacija SDP-a predvođena predsjednikom Peđom Grbinom položila je vijence i zapalila svijeće na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata, odajući počast ubijenima i nestalima u obrani Vukovara, slomljenoj 18. studenoga 1991. nakon gotovo tromjesečne opsade grada od strane bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi.

   

   

  Ove godine obilježava se 30 godina od pada Vukovara u ruke srpskog agresora, a u gradu-heroju, unatoč teškoj epidemiloškoj situaciji, i ove je godine stiglo više tisuća ljudi koji su došli odati počast poginulima za slobodnu Hrvatsku.

  SDP-ovci su položili cvijeće i zapalili svijeće i na Spomen domu Ovčara. Uz predsjednika stranke, u delegaciji su sudjelovali saborska zastupnica SDP-a Martina Vlašić Iljkić, članica Predsjedništva SDP-a Biljana Gaća te članovi Savjeta za ratne veterane SDP-a, Vinko Kovačić i Željko Gavran. Prethodno su prisustvovali programu ispred Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar i sudjelovati u Koloni sjećanja.

   

   

  Potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić predvodio je delegaciju u Škabrnji koja je odala počast svim poginulim braniteljima, nestalima, stradalim civilima i njihovim obiteljima kod Središnjeg Križa polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća. Uz njega su na obilježavanju nazočili predsjednik SDP-a Zadar Daniel Radeta, županijski vijećnici SDP-a Jure Zubčić i Zlatko Marasović te poslovni direktor SDP-a Igor Cigula.