SDP-ovci na međunarodnoj konferenciji “Europska unija u tranziciji”

Od petka do nedjelje u Cavtatu je održana međunarodna konferencija “Europska unija u tranziciji” na kojoj su političari, stručnjaci i aktivisti iz Europske unije i zemalja jugoistočne Europe pričali o izgledima za europske integracije i zelenu tranziciju u Europskoj uniji i jugoistočnoj Europi.

Održani su paneli o socijaldemokratskoj perspektivi proširenja na zapadni Balkan, preprekama koje zemljama zapadnog Balkana otežavaju put prema Europskoj uniji, o pitanju Europskog zelenog plana te o mogućnostima i izazovima za društveno-ekološku transformaciju u jugoistočnoj Europi.

Na konferenciji su sudjelovali predsjednik SDP-a Peđa Grbin, politička tajnica Mirela Ahmetović, te europarlamentarac i član Predsjedništva Predrag Fred Matić.

“Zelenu budućnost Europe i Hrvatske vidimo kao priliku za izlazak iz energetskog siromaštva, očuvanje okoliša i energetsku neovisnost. U takvoj budućnosti na prvom mjestu je čovjek, a ne profit. SDP Hrvatske će hrvatskim građanima predstaviti svoju viziju zelenih politika koje će čovjeka staviti na prvo mjesto, a da pri tom ne gušimo privatne inicijative koje idu u smjeru općeg dobra, a ne besramnog bogaćenja pojedinaca pod zaštitom koruptivnih organizacija”, rekla je Mirela Ahmetović.