SDP predao listu za europske izbore: “Želimo ravnopravnost naših građana s građanima Europske unije”

  Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) predala je u ponedjeljak Državnom izbornom povjerenstvu kandidacijsku listu za izbor članova u Europski parlament, a njezin nositelj Tonino Picula poručio je da Europska unija za Hrvatsku nije prijetnja te da je cilj SDP-a osvojiti barem tri mandata.

  [SDP PREDAO LISTU ZA EUROPSKE IZBORE]Davor Bernardić: "Danas smo predajom liste ispisali povijest – prvi put na listi SDP-a imamo puni rodni paritet, 50% žena i 50% muškaraca. Više žena u politici znači bolju, pošteniju i odgovorniju politiku. Vodit ćemo afirmativnu kampanju s naglaskom na ravnopravan status svih naših građana unutar Europske unije. Inzistirat ćemo na otvorenoj, tolerantnoj zemlji koja treba biti pravedna i progresivna."

  Objavljuje SDP Hrvatske u Ponedjeljak, 8. travnja 2019.

  Ciljevi SDP-a su predstaviti program kojim ćemo nastojati nadograditi EU i kojim zastupamo vrijednosti bez kojih takva EU nije moguća, te povećati broj naših zastupnika s dva na barem tri kako bi takav angažman do krajnosti i ojačao. Za nas je EU prostor šansi za Hrvatsku koje nije dovoljno iskorišten u prvih šest godina članstva, kazao je Picula u izjavi novinarima nakon predaje liste.

  “EU nije za Hrvatsku prijetnja. Eventualno bi mogla postati prijetnja ako bi europski projekt pao u ruke europskim političarima poput Antonija Tajanija ili Viktora Orbana, neovisno o tome jesu li oni u EPP-u ili su pripadnici radikalne desnice. SDP će nastojati sa svim strankama slične političke orijentacije u budućem sastavu EP-a znati oduprijeti se takvoj prijetnji koja je sve ozbiljnija unutar EU”, najavio je SDP-ov aktualni europarlamentarac.

   

   

  Biljana Borzan istaknula je da će sve stranke u kampanji slati vrlo slične poruke bez obzira na političku orijentaciju, a SDP će ponuditi ne samo markicu nego i ljude koji su se do sada dokazali u svom radu.

  Građani će nas moći razlikovati po tome što smo, kako mi u EP do sada radili, tako i SDP općenito u hrvatskoj politici. Građani će glasati za one koji su im uvjerljiviji, a ja sam sigurna i nemam nikakve dileme da ćemo mi dobro proći” uvjerena je Borzan, druga SDP-ova europarlamentarka.

  Predsjednik stranke Davor Bernardić kazao je da SDP želi ravnopravan status naših građana s ostalim građanima Europske unije.

   

  To ćemo postići povećanjem plaća i mirovina, boljom kvalitetom zdravstvene zaštite, borit ćemo se za manje poreze u ugostiteljstvu i turizmu, ravnopravni položaj naših poljoprivrednika s onima u EU i za veću iskoristivost europskih fondova“, naveo je ciljeve stranke.

  Inzistirat ćemo na otvorenoj, tolerantnoj zemlji koja treba biti pravedna, optimistična, a ne depresivna. Borit ćemo se za Hrvatsku jednaku za sve njene građane, a ne samo za privilegirane. Vodit ćemo afirmativnu kampanju s naglaskom na ravnopravnom statusu svih naših građana unutar EU”, dodao je Bernardić.

   

  Uz Piculu i Borzan, za mjesto u Europskom parlamentu natječu se i Predrag Fred Matić, Romana Jerković, Joško Klisović, Ivana Posavec Krivec, Gordan Maras, Barbara Antolić Vupora, Mladen Novak, Sanja Radolović, Mirela Holy i Ranko Ostojić.