SDP na prosvjedu za ženska prava: Vraćanje u srednji vijek nije dopustivo!

    Hrvatski eurozastupnik i član Predsjedništva SDP-a Predrag Fred Matić je i ove subote sa članovima SDP-a Zagreb, Foruma mladih i Foruma žena sudjelovao na prosvjedu za ženska prava na Trgu bana Jelačića, koji se održao usporedno s molitvom konzervativnih muškaraca koji nastoje ženama oduzeti njihova prava.

    “I ove subote smo se skupili da damo potporu našim sugrađankama, suprugama, kćerima i majkama protiv ove nazadnjačke agende koja nas vraća u srednji vijek. Želimo im poručiti da uzalud tu stoje svake prve subote u mjesecu i žele biti muževni. Muževan možeš biti lako, odi na Dolac, kupi namirnice, napravi ručak, malo popeglaj rublje, malo usisaj kuću i na taj način ćeš pomoći svojoj ženi i bit ćeš muževan.

    Nisi muževan ako ujutro ustaneš, popiješ rakiju i namlatiš ženu, to sigurno nisi. I još jedno bih želio poručiti, žao mi je tih ljudi koji svake subote stoje ovdje po suncu i po kiši dok oni koji njima gospodare rade vile s bazenima po Istri. Sve je u životu politika i prodaja paradajza na tržnici je postala politika. Mi moramo dati potporu našim sugrađanima jer vraćanje u srednji vijek nije dopustljivo. HDZ nas svojim politikama vraća u srednji vijek, a trebalo bi po nekakvim društvenim normama i po civilizacijskim vrijednostima biti u 21. stoljeću”, rekao je Predrag Fred Matić.

    Prosvjedovalo se i u Trogiru.