SDP na regionalnoj konferenciji socijalističkih i socijaldemokratskih stranaka središnje Europe

    Mađarski socijalisti su u Višegradu bili  domaćini regionalnoj konferenciji socijalističkih i socijaldemokratskih stranaka središnje Europe na kojoj je SDP Hrvatske predstavljao međunarodni tajnik Domagoj Hajduković.

    Predstavnici stranaka iz Mađarske, Poljske, Bugarske, Češke, Slovačke, Hrvatske kao i predstavnici Stranke europskih socijalista (PES)  razgovarali su o izazovima s kojima se suočava Europska unija i naša regija u njoj.

    Potvrđena je potreba uže suradnje i koordinacije rada nacionalnih stranaka iz regije na globalnim i europskim pitanjima poput migracija, zaštite vanjskih granica EU, zaustavljanja „odljeva mozgova“ i radne snage iz regije, zaštite okoliša, održivog razvoja i prekogranične suradnje kao i jednake kvalitete proizvoda u cijeloj EU. Stavovi su to koje će socijalističke i socijaldemokratske stranke regije iznijeti i na Kongresu Stranke europskih socijalista slijedećeg tjedna u Lisabonu na kojoj će biti izabran kandidat socijalista za predsjednika Europske komisije, predsjednika i tijela Stranke te usvojiti Manifest.

    Sve stranke sudionice sastanka izrazile su želju za nastavkom međustranačkog dijaloga u ovom formatu i jačanju bilateralnih i multilateralnih veza sestrinskih stranaka regije