Sjednica Predsjedništva SDP-a

    Danas je u središnjici SDP-a održana sjednica Predsjedništva na kojoj je, između ostalog, raspravljano o aktualnoj političkoj situaciji i kadrovskim izmjenama u klubu zastupnika i radu SDP-a u Saboru.

    Član Predsjedništva Bojan Glavašević okupljene je predstavnike medija informirao o toku rasprave i zaključcima sjednice.

    ‘Glavna tema o kojoj se danas razgovaralo je bila promjena naziva Trga maršala Tita, kao i jedan za nas vrlo zabrinjavajući trend zloupotrebe represivnog aparata Republike Hrvatske. Predsjednik stranke je danas uputio pitanje ministru unutarnjih poslova oko različitih aspekata zloupotrebe represivnog aparata. Govorimo o načinu na koji je policija zapravo reagirala s jedne strane vrlo hitro u slučajevima nekih Facebook komentara, a na neke druge stvari nije reagirala, čak niti u razumnom roku. Smatramo da postoje neke nejasnoće u postupanju policije i smatramo da imamo pravo tražiti pojašnjenje.Što se tiče promjene imena Trga maršala Tita, naš komentar sažet je u onome što je kolega Stazić rekao nakon stanke u radu Sabora, a to je da ukoliko Milan Bandić promijeni ime tog trga, onog trenutka kad se SDP vrati na vlast u Zagrebu, vratit ćemo to ime nazad.’

    Predsjedništvo je donijelo i odluku o nekim izmjenama u radu kluba zastupnika SDP-a, u sklopu čega je zaključeno da se umjesto Milanke Opačić za potpredsjednika Sabora iz redova SDP-a predloži Sinišu Hajdaša Dončića, uzimajući u obzir izborne rezultate i evaluaciju dosadašnjeg rada u Saboru.