Socijaldemokratski forum žena osuđuje ispad u Makarskoj

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske oštro osuđuje ispad na predblagdanskom domjenku SDP-a Makarske, na kojemu je u dvoranu na kolicima za posluživanje dovezena poluobučena plesačica.

Socijaldemokratski forum žena poduzet će potrebne korake, u skladu sa Statutom i Programom SDP-a, čije odredbe su ovakvim neprimjerenim ponašanjem makarskih SDP-ovki i SDP-ovaca, ozbiljno povrijeđene.

Osuđujemo diskriminaciju po svim osnovama, pa tako i ovu na temelju spola, te tražimo da svi koji su na bilo kojinačin uključeni u poticanje rodne diskriminacije, seksizma, kršenja ljudskih prava, snose odgovarajuće konzekvence. Socijaldemokratski forum žena se utemeljeno bori protiv bilo kakvih neprimjerenih organiziranih događanja s predznakom socijaldemokratskog.

SDP je u cjelini u sve svoje dokumente uključio primjerenu dozu poštivanja međunarodnih konvencija o zaštiti ljudskih prava i ostalih odgovarajućih dokumenata, i svojim odnosom prema ravnopravnosti spolova već duže svjedoči zrelost koja je sukladna starijim socijaldemokratskim strankama u zemljama stabilnije demokracije.

Nažalost, sramotni slučaj u Makarskoj pokazuje da makarska organizacija SDP-a, koja je svojevremeno slovila za iznimno demokratski zrelu, ovime svjedoči ne samo o nezrelosti svojih socijaldemokratkinja i socijaldemokrata, već šteti socijaldemokraciji Republike Hrvatske, njezinom ugledu u zemlji, a i šire.

Ponašanja ovakve vrste nedopustiva su i neprimjerena i zahtijevaju oštru osudu, kako u samoj stranci, tako i izvan nje. Ne treba podsjećati – svaka vrsta seksizma je nasilje nad ženama, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednica SDFŽ Mirjana Ferić-Vac.