Splitski đir – rješenja za bolji Split!

    Prostorni i generalni urbanistički plan, novi socijalni program, izgradnja sportskih i kulturnih objekata, novi smještajni kapaciteti za starije Splićane – dio je to “Splitskog đira” – programa SDP-a, HSS-a, HNS-a i HSU-a za lokalne izbore u Splitu.

    U Splitskom điru posebna se pažnja pridaje gradskom obalnom pojasu, koji za Split ima veliku vrijednost, a u nadležnosti je države, što onemogućuje kkvalitetno upravljanje svim njegovim potencijalima.
    Program razvoja Splita u sljedećih deset godina predviđa značajna ulaganja u sportske i kulturne objekte – tako da će se 10 posto godišnjeg gradskog proračuna rezervirati za otplatu kredita kojima će se graditi ti objekti.
    Koalicija četiriju stranaka najavila je snažan socijalni program, kojim bi se već u prvoj godini mandata za pomoć ugroženim građanima izdvojila 24 milijuna kuna. Od Ministarstva obrane zatražit će se da Hotel “Zagreb” u Duilovu dodijeli na korištenje gradu, koji će ga prenamijeniti u dom umirovljenika.
    Kandidat za splitskog gradonačelnika Ljubomir Urlić podsjetio je na postignuća gradske vlasti u protekle četiri godine. U tom je razdoblju gradski proračun povećan s 400 na 600 milijuna kuna, a financijama se upravljalo odgovorno, mahom ulažući u tzv. kapitalne objekte. Taj će se razvojni trend, kazao je budući gradonačelnik Urlić, nastaviti.