Tražimo da povjerenik zaštiti radnike i male dobavljače

    “Želimo da povjerenik uspije isplatiti plaće, tražimo da zaštiti radnike i male dobavljače i da u roku od tridesetak dana popiše sve tražbine, ali ih i javno objavi kako bi svi građani Republike Hrvatske znali kakva je prava situacija u Agrokoru s punom zaštitom malih i srednjih dobavljača i radnika,” poručio je danas saborski zastupnik i član predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić na konferenciji za medije u središnjici stranke.
    “SDP nije podržao tzv. “Lex Agrokor” jer smatramo da nije dobar okvir za rješavanje problema oko koncerna Agrokor jer nije sistemski zakon, a sam izbor povjerenika govori o jednom kontinuitetu HDZ-ove politike još iz vremena pretvorbe gdje možemo zaključiti da je sadašnji povjerenik izbor pravog ministra gospodarstva, a to je gospodin Škegro s čime nismo sretni,” naglasio je Hajdaš Dončić.
    Hajdaš Dončić podsjetio je kako je SDP otvorio info telefon i e -mail adresu gdje svi zainteresirani, radnici i mali dobavljači, mogu komunicirati svaki dan s timom unutar naše stranke. “To i nama koristi da još dublje uđemo u probleme koji su prisutni i pomaže nam kod formiranja stranačkih sektorskih politika o kojima ćemo vas obavijestiti krajem ovog ili početkom sljedećeg tjedna jer aktivno pripremamo izmjene nekoliko zakona,” najavio je Hajdaš Dončić.
    Zaključio je kako nismo sretni s donošenjem “Lex Agrokora” jer nije sistemski riješio problem te također podsjetio kako je SDP imao nekoliko prijedloga kako to bolje riješiti, između ostaloga i kroz izmjenu postojećeg stečajnog zakona. “Vjerujem da će ipak prevladati razum i da će se saslušati neki prijedlozi oporbe te da će u budućem vremenu to biti izmijenjeno kako bi bili zaštićeni prije svega ne samo radnici Agrokora, nego i radnici velikih, srednjih i malih dobavljača koji su možda i ugroženiji, upravo zbog donošenja tog zakona, nego sami zaposlenici Agrokora,” rekao je Hajdaš Dončić.