U Sabor s tri interpelacije

Sigurno je da ćemo na sjednicu Sabora s najmanje tri interpelacije, najavljuje početak jesenskog dijela zasjedanja predsjednik Kluba zastupnika Ivica Račan.

Ova je vlada povukla previše loših poteza i to svima mora postati jasno.

“Jedna će biti o slučaju Liburnia, druga također vezana uz gospodarska kretanja koja ocjenjujemo katastrofalnima, osobito u segmentu zaduživanja. Vlada se u protekle dvije godine zadužila 26 milijardi kuna, od čega za veći dio nema pokriće u razvojnim programima. sadržaj treće interpelacije tek ćemo otkriti”, kaže predsjednik. “Rasprava u Saboru”, nastavlja, “mora se voditi tako da svima bude jasno koliko je loših poteza ova Vlada povukla.”

Koristit ćemo sve raspoložive instrumente kako bismo pokazali nesposobnost i nekompetentnost Sanaderove vlade. Nećemo se pritom zadržati samo na kritici potpredsjednika Polančeca, već naprotiv želimo ukazati na odgovornost cijele vlade za gospodarsku stagnaciju, malverzacije u privatizaciji i pretvorbi, zaduživanje države, nefleksibilnu poreznu politiku, pad standarda i energetsku krizu koja prijeti daljnjem pogoršanju uvjeta života naših građana.