Uvjerljiva pobjeda u Pregradi

U nedjelju, 26.4. 2015. godine održani su izbori za vijeća mjesnih odbora na području grada Pregrade. Birali su se kandidati za 10 mjesnih odbora. Koalicija na čelu sa SDP-om uvjerljivo je pobijedila s ukupno 46 % , dok je HDZ osvojio 28%, HSS 19%, ZS 6% i  HSLS 1% glasova.

Gledajući mandate, SDP je osvojio 26 mandata od 53 što je 48 %. HDZ je dobio 13 mandata (24%), HSS 10 mandata (19%), ZS 4 mandata (8%), a HSLS niti jedan. Koalicija je dobila najveći broj glasova  u 7 mjesnih odbora – Pregrada i Pregrada Vrhi, Kostel, Cigrovec, Benkovo, Bušin, Vinagora i Plemenščina, te jedina ima izabrane članove u svih 10 vijeća mjesnih odbora na području Grada Pregrade.

Na izbore je izašlo 31, 44 % od ukupnog broja upisanih birača, što je najveći odaziv na izbore za vijeća mjesnih odbora od njihovog formiranja 2003. godine.  Ovo je dokaz da su građani Pregrade prepoznali program i rad SDP-a i da žele ići naprijed poručuju iz SDP-a.