Vidović protiv bahate HDZ-ove odluke

Pokrećemo akcije kako bismo političkim i pravnim sredstvima osigurali poštivanje volje građana Siska iskazane na prošlim lokalnim izborima, najavio je danas bivši gradonačelnik Siska Davorko Vidović. Jedna je od prvih akcija podnošenje zahtjeva za zaštitu zakonitosti Upravnom sudu, a slijedi i potpisivanje peticije za raspisivanje prijevremenih izbora u Sisku.

Nadamo se Vidović je na daanašnjoj konferenciji za novinare izrazio uvjerenje da će Upravni sud “na temelju svih raspoloživih podataka i činjenica, farsu nazvanu preuzimanje vlasti u Sisku, poništiti u primjerenom roku. Nećemo raditi nikakav pritisak na sudove, ali se nadamo da se neće zloupotrijebiti činjenica da su naši sudovi spori”, izjavio je.

Odluku Središnjeg državnog ureda za upravu, kojom je 30. prosinca odbijen njegov zahtjev za raspuštanjem Gradskog vijeća Siska, nakon čega je obavljena primopredaja vlasti između njega i novog gradonačelnika Pintarića, ocijenio je “skandaloznom, nevjerojatnom, bahatom i potcjenjivačkom”.

Središnji državni ured za upravu nije uputio nijedan dopis, niti telefonski poziv legalno izabranoj vlasti Grada Siska. “Ekipa državnog tajnika Antuna Palarića, na usmeni zahtjev grupe vijećnika HDZ-a i HSP-a, bez ijednog dokumenta donijela je pravorijek kojim potvrđuju da su oni legalno izabrana vlast u Sisku, što je slučaj bez presedana, ne samo u Hrvatskoj, jer sumnjam da je to moguće igdje u Europi i u bližim azijskim zemljama”, zaključuje Vidović.