Vladimir Sladonja kandidat SDP-a za gradonačelnika Poreča

  Istarski SDP na konferenciji za novinare obznanio je kako će Vladimir Sladonja, dosadašnji SDP-ov vijećnik u porečkom Gradskom vijeću, biti kandidat SDP-a za porečkog gradonačelnika.

  “Nudim promjene i zaokret u odnosima koji su cementirani u Poreču u proteklih četvrt stoljeća, ali bez revanšizma”, poručio je Sladonja dodavši kako je “SDP danas zadnja brana protiv klijentelizma i korupcije”.

  Predsjednik SDP-a Istre Vili Bassanese kazao je kako lokalna politika najvažnija za građane jer 85 posto kvalitete života građana ovisi upravo o lokalnoj politici.

  Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je kako je Vlada u slučaju novog popuštanja epidemioloških mjera zapravo pokazala “potpunu bezidejnost, lutanje i neznanje”.

  “Ponovno kreće novo popuštanje mjera bez ikakvih kriterija. Od listopada, ne samo mi iz oporbe, već i znanstvenici, upozoravaju Vladu da moraju postojati određeni kriteriji, jer svi moramo znati na temelju čega se donosi odluka o popuštanju, moraju biti određene brojčane vrijednosti ili pokazatelji”, rekao je Grbin na konferenciji za novinare u Poreču.

  Pozvao je Vladu da obznani konkretne kriterije upitavši se zbog čega se otvaraju kockarnice, a ne mogu se otvoriti restorani.

  Grbin je rekao i da je za one vlasnike objekata koji su zatvoreni ili im je zbog korona krize drastično pao promet potrebno osigurati kompenzaciju.

  “Ona košta, ona se mora platiti iz državnog proračuna, a svi građani morat će i kroz svoje porezne prihode podmetnuti leđa da se ta kompenzacija napravi samo da i ovo malo ekonomije što je preživjelo zadnjih 30 godina u Hrvatskoj, može funkcionirati. Ako ćemo sada uništiti sve, zato što ne možemo izdvojiti novac za kompenzaciju poduzetnicima, onda gospodarstvo u Hrvatskoj neće biti, a onda će zavladati siromaštvo”, ustvrdio je Grbin.

  Dodao je kako, povrh svega, u Hrvatskoj postoje slučajevi gdje ljudi koriste svoj položaj da bi pomogli sebi ili svojim bližnjima za cijepljenja.

  “To je potpuno neprihvatljivo i pokazuje koliko je ova vlada ispod svake razine očekivanja”, poručio je Grbin.

   

  (foto: Srecko Niketic/PIXSELL)