Vratit ćemo optimizam građanima

Građani su zbog loše HDZ-ove politike izgubili optimizam i nadu ali SDP im to može vratiti, poručili su vodeći SDP-ovci s današnjeg skupa u Kazališno koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu. Pred više stotina članica i članova Stranke iz Slavonije i Baranje, zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović kazala je kako je cilj SDP-a Hrvatsku učiniti sigurnijom i ugodnijom za život. Vruća tema kampanje za izvanredne izbore za Gradsko vijeće, koja je službeno otpočela upravo danas, je privatizacija Đure Đakovića. Zamjenica Antunović je kazala kako je “neprimjereno da o spašavanju Đakovića sada govore oni koji su ga uništavali”. “Đurini uspjesi i doma i u inozemstvu nisu se događali slučajno. Nije se slučajno dogodio ni potop kao što nije slučajan ni ovaj najnoviji politikantski scenarij zagovaranja prelaska 25 posto plus jedne dionice u vlasništvo grada Broda. Oni koji takvo preuzimanje predlažu žele da vi, Brođani pomislite kako je to za vaše dobro i u vašu korist. To navodno spasonosno rješenja nude, međutim, isti oni zbog kojih je taj nekadašnji brodski ponos danas, nažalost, na niskim granama. Sigurna sam kako Brodu i Brođanima takvi spasitelji ne trebaju i da će im na izborima 18. ožujka znati odgovoriti,” istaknula je.

Vratit ćemTajnik Stranke, Brođanin Igor Dragovan naglasio je kako je Hrvatska kakvu nudi HDZ zemlja neobrazovanih i bolesnih građana koji nemaju gdje zaraditi kako bi platili za svoje zdravlje i obrazovanje. Građani Hrvatske od HDZ-a mogu očekivati samo porez na bolest i namet na pamet! “Svojim obećanjima HDZ je oblijepio sve bandere u Brodu. Kao da im nije dovoljno onih pet neispunjenih s famozne Sanaderove jamstvene kartice. A ona su, samo ću vas kratko podsjetiti, glasila ovako: smanjit ćemo poreze – nisu ih smanjili; ostvarit ćemo gospodarski rast – ništa nije poraslo; rast će zaposlenost – još jedna laž; bolje ćete živjeti – pa ne živimo; ući ćemo u EU i NATO – još nismo ušli. HDZ je imao dovoljno vremena pokazati što zna i može. Četiri godine protratili su na pusta obećanja o tome kako ćemo živjeti bolje. Ne treba biti veliki ekonomski stručnjak da bi se shvatilo kako HDZ od nas očekuje da sami plaćamo za svoje zdravstvo i obrazovanje iz jednog jednostavnog razloga: oni ne znaju kako razviti gospodarstvo, oni ne znaju kako povisiti plaće i mirovine, oni su uspješni jedino u neispunjavanju svojih obećanja i dsoljedni u preslikavanju svojih neuspjeha na državnoj razini i na Brod.”

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Slavonskog Broda Željko Rački ustvrdio je kako je dosadašnja vladajuća koalicija HDZ-HSP-HSLS pokazala da ne može voditi grad na osnovi “trgovačkog” sporazuma.

(Ne)brigu Vlade za Brod najbolje oslikava podatak da nije uspjela izgraditi dva kilometra zapadne vezne ceste ni u dvostruko dužem roku od onoga koji je Račanovoj Vladi trebao da izgradi cestu od Splita do Zagreba. “Vlada stalno nešto obećava a Brod ni dan danas nije dobio ništa. Brod zaslužuje bolje – može biti isto što i Velika Gorica i veći, isto što i Koprivnica i ljepši, isto što i Rijeka i prosperitetniji, može pokušati imati život kao što je u Zagrebu. Grad Slavonski Brod treba biti brod, a ne čamac,” zaključio je budući brodski gradonačelnik Željko Rački.

Na visoku zaduženost građana i države upozorio je saborski zastupnik dr.sc. Ljubo Jurčić, a o SDP-ovoj poljoprivrednoj politici govorio je koordinator Stranke u 4. izbornoj jedinici Zoran Milanović, naglasivši da poljoprivredno zemljište mora ostati u državnom vlasništvu, a program navodnjavanja treba po važnosti izjednačiti s projektom autoceste prema Dalmaciji.