Željko Posavec kandidat za načelnika Općine Petrijanec

Željko Posavec, aktualni načelnik Općine Petrijanec, predstavio je svoju kandidaturu za načelnika općine za nadolazeće lokalne izbore. Predstavljanju su nazočili predsjednik SDP-a Peđa Grbin, potpredsjednik Siniša Hajdaš Dončić, kao i kandidatkinja za županicu Varaždinske županije i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora.

Kako je rekao u svojem govoru, najviše je ponosan što u izazovnim vremenima koronavirusa Općina Petrijanec ima konkretne i vidljive rezultate.

“Smatram i odgovorno stojim iza toga da se u našoj općini događaju stvari koje od nas traže mještani. To je potpuni zaokret i vizija koju sam imao od samog početka stupanja na dužnost,” rekao je Posavec.

Kako je dodao, projekti koje se provode ili se namjeravaju provesti tiču se komunalne infrastrukture, socijalnog standarda, predškolskog odgoja, sportskih, društvenih i kulturnih manifestacija.

“U proteklom mandatu dogradili smo dječji vrtić, smanjili cijenu i jedna smo od rijetkih općina koja nema liste čekanja za vrtić,” naveo je Posavec.

Prema njegovim riječima, velik je naglasak stavljen na energetsku obnovu javnih zgrada, LED rasvjetu te civilnu zaštitu.

“Ono na što sam posebno ponosan je transparentnost koja se mjeri od 2011. godine. Općina Petrijanec uvijek je imala nulu ili jedinicu, a u zadnje dvije godine ima odličnu ocjenu,” rekao je Posavec.