Zoran Paunović kandidat SDP-a za gradonačelnika Makarske

  Danas je u gradu podno Biokova na konferenciji za medije i službeno predstavljen Zoran Paunović, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Makarske. Podršku na predstavljanju iskazao mu je, uz lokalni SDP i brojne mlade, i predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

  Paunović je mlada nada u politici, ekonomist i stručnjak u turizmu s velikim poslovnim iskustvom u organizaciji projekata koji su Makarsku postavili na turističku kartu Hrvatske. Predsjednik SDP-a Peđa Grbin je izjavio kako Makarska dijeli problem betonizacije i zloupotrebe prostora s drugim mjestima na Jadranu, ima i specifične probleme poput zbrinjavanja otpada, neadekvatne zdravstvene zaštite te zapostavljenog obrazovanja, ali je i istaknuo kako sposobni i pošteni ljudi poput Zorana mogu ponuditi odgovor.

  “Zoran je takav čovjek, koji je svoje znanje stjecao ne samo u Makarskoj i Hrvatskoj, već i u inozemstvu, čovjek koji se iskazao svojim akademskim i poslovnim iskustvom, koji nije sudjelovao u podjelama, svađama i dijeljenjima. Čovjek koji je spreman promijeniti Makarsku i gurnuti je naprijed.”

  Zoran Paunović je na početku zahvalio na povjerenju i istaknuo kako osobe bez stručnosti i iskustva više neće biti na odgovornim upravljačkim pozicijama te da je krajnje vrijeme da se zaustavi devastacija javnih površina i da se Makarska okrene budućnosti i konkretnim projektima za dobrobit grada.

  “Zaštitit ćemo javni prostor od sumnjivih interesa i dogovora ispod stola. Zajednički je interes svih Makarana sačuvati javne površine za našu djecu,” poručio je Paunović i dodao kako treba čuvati zadnje oaze zelenila u gradu – Sv.Petar i Osejavu.

  “Grad smo koji živi od turizma, ali turizam koji devastira prirodu i okoliš i u kojem je jedini kriterij uspješnosti broj noćenja i dolazaka je stvar prošlosti. Vrijeme je za održivi i promišljeni turizam u kojem jednako uživamo mi domaći i turisti koje želimo privući,” istaknuo je Paunović.

  Između ostalog naglasio je kako će raditi na energetskoj učinkovitosti grada te da će neiskorištene gradske prostore dati na raspolaganje mladima s dobrim idejama koje mogu doprinijeti poduzetničkom potencijalu Makarske. Za kraj je istaknuo kako će kao gradonačelnik Makarske biti na raspolaganju svima, da će biti otvoren za sve ideje i projekte koji su u interesu grada te da se ne namjerava baviti podjelama i stranačkim iskaznicama.

  Za kraj je poručio: “Moja slika grada je Makarska kojom se ponosim i tu sliku ćemo zajedno oživjeti.”