Domagoj Hajduković

  Domagoj Hajduković je rođen 4. lipnja 1981. u Osijeku, profesor i saborski zastupnik SDP-a koji trenutno obnaša dužnost potpredsjednika Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora.

  Osnovnu i srednju školu je završio u Osijeku, te je 2005. Diplomirao povijest i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku. 2009. je diplomirao europske studije na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i trenutno je doktorand povijesti na istom sveučilištu. Usavršavao se na brojim visokim učilištima u Hrvatskoj, Izraelu, Bugarskoj, Francuskoj…

  Profesionalnu karijeru počinje kao učitelj engleskog jezika u OŠ Blage Zadre u Vukovaru, a tijekom karijere predavao je povijest, engleski jezik i politiku i gospodarstvo u osnovnim i srednjim školama u Jarmini, Privlaci i Osijeku. Povijesne i politološke kolegije je predavao i na Visokom evanđeoskom teološkom učilištu u Osijeku. Od 2008. do 2010. bio je direktor Osječkog sajma d.o.o.

  Član SDP-a je od 2000. godine, bio je predsjednik Foruma mladih Osijek, član Glavnog odbora Foruma mladih, potpredsjednik Gradske organizacije SDP-a Osijek, tri puta je izabran u Glavni odbor SDP-a čiji je potpredsjednik bio od 2012. do 2016. Trenutno je predsjednik Županijske organizacije SDP-a Osječko-baranjske županije.

  Nekoliko puta izabran u Gradsko vijeće grada Osijeka, vijećnik je u Županijskoj skupštini Osječko-baranjske županije, od 2011. zastupnik u Hrvatskom saboru. U 7. sazivu Hrvatskog sabora je predsjedao Hrvatskom izviđačkom parlamentarnom unijom, bio voditelj Hrvatsko-irske skupine međuparlamentarnog prijateljstva, u 8. sazivu bio potpredsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a u 9. sazivu obnaša dužnosti: potpredsjednika Odbora za europske poslove, člana Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, člana Odbora za međuparlamentarnu suradnju, člana Odbora za vanjsku politiku, člana Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske te člana Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe. 

  Domagoja možete kontaktirati na: domagoj.hajdukovic@sdp.hr 

  Pratite Domagoja Hajdukovića i na Facebooku: Domagoj Hajduković

  Twitter: @dhajdukovic