Franko Vidović

  Rođen je 13. studenoga 1967. u Šibeniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Školovanje nastavlja u Zagrebu, na Fakultetu prometnih  znanosti, gdje je stekao zvanje inženjera cestovnog prometa.
  Školovanje prekida radi aktivnog uključivanja u obranu Domovine 1991. Nakon povratka s bojišnice, u  Zagrebu  nastavlja studij gdje je i diplomirao 1995.godine.

  Nositelj je Spomenice Domovinskog rata i medalje Oluja.

  Povratkom u Šibenik zapošljava se u poduzeću  Jadrantrade d.o.o. gdje radi kao špediter, a od 1997.godine u poduzeću „Informatika EF“ kao programer u programskim jezicima Clipper i Delphi IV.
  Od 2001. zaposlen je u poduzeće Gradski parking na radnom mjestu voditelja parkinga, a već nakon godinu dana postaje pomoćnikom direktora . Na istom poslu bio je sve do lipnja 2009. kada je, nakon lokalnih izbora, izabran na funkciju zamjenika gradonačelnika Grada Šibenika.

  Predsjednik je Gradske organizacije SDP-a Šibenik od ožujka 2006.,  a na tu je dužnost ponovno izabran na unutarstranačkim izborima 2010.godine.

  Član je Predsjedništva ŽO SDP-a Šibensko-kninske županije. Koaliciju SDP-HNS doveo je 2009. godine do pobjede na izborima za gradonačelnika i Gradsko vijeće u gradu Šibeniku.

  Služi se engleskim jezikom u govoru i pismu.

  Oženjen je, otac dvanaestogodišnjeg  Vice i desetomječne Pie.

  U slobodno vrijeme bavi se jedrenjem, ronjenjem i sportskim ribolovom. Svira gitaru, voli dobru knjigu i film.