Ivana Posavec Krivec

Ivana Posavec Krivec rođena je 1975. u Zagrebu. Filozofski i Prirodoslovno matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu završila je 2001. godine i stekla zvanje magistre povijesti i magistre edukacije geografije. Zapošljava se kao apsolventica 1998. godine u Osnovnoj školi u Križu, kasnije u XII. Gimnaziji u Zagrebu.

Od 2002. do danas profesionalna je diplomatkinja u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Članica je SDP-a od 1999. Na mjesto predsjednice županijske organizacije Foruma mladih Zagrebačke županije i članice Glavnog odbora SDP-a prvi puta je birana 2000., a godinu dana kasnije postaje potpredsjednica SDP-a Zagrebačke županije i članica Županijske skupštine.

Aktualna je predsjednica kluba SDP-a u županijskoj skupštini i predsjednica Odbora za kulturu, prosvjetu i sport i Antikorupcijskog vijeća, te članica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Zagrebačke županije.

Na parlamentarnim izborima 2004. izabrana je na dužnost saborske zastupnice koju je obnašala u 5. i 7. sazivu Hrvatskoga sabora, te bila potpredsjednica Odbora za Hrvate izvan Hrvatske, članica Odbora za financije i državni proračun, Odbora za obitelj, mlade i sport i Odbora za zaštitu okoliša.

Na prvim neposrednim izborima 2009. godine izabrana je za općinsku načelnicu Općine Križ, a 2013. bila je SDP-ova kandidatkinja za županicu Zagrebačke županije.

Zastupnica je u Odboru regija EU 2012/2013.

Aktivna je članica niza organizacija civilnog društva iz područja ruralnog razvoja, brige za djecu i mlade, kulturnog amaterizma i ljudskih prava. Inicijatorica i voditeljica projekata za poboljšanje kvalitete života u lokalnoj zajednici.

Autorica je publikacije Otok Ivanich u sistemu Vojne Krajine (2001.) te Kontinuitet hrvatske državnosti, povijesni pregled (1994.)

Koautorica je teksta monografije Milka Trnina (2013.); predsjednica uređivačkog odbora monografije Križ, povijesno kulturna panorama, 2013, te suradnica na projektu Otok Ivanić u ratu, 2012. g.

Udana je i majka dvoje djece.

Ivanu možete kontaktirati na: ivanaposaveckrivec@gmail.com