Milanka Opačić

MilankaOpacicRođena 17. travnja 1968. godine u Zagrebu, gdje je diplomirala na Fakultetu političkih znanosti. Majka jednog djeteta. Članica je SDP-a od 1990. godine. Za članicu direkcije SDP-a izabrana je 1992., a u nekoliko navrata bila je članica Glavnog odbora SDP-a i njegova potpredsjednica u dva mandata. Potpredsjednicom stranke postaje 2004. i ponovno 2008. kada je na tu dužnost izabrana na 11. konvenciji SDP-a.

Milanka Opačić bila je potpredsjednica Vlade za društvene djelatnosti i ministrica socijalne politike i mladih u 12. Vladi Republike Hrvatske. Diplomirana je politologinja koja je u četiri mandata bila SDP-ova saborska zastupnica, danas je potpredsjednica te stranke, a u članstvu je “Hrabrog telefona”, udruge za zlostavljanu i zanemarenu djecu.

Rođena je u Zagrebu 17. travnja 1968. gdje je diplomirala politologiju na Fakultetu političkih znanosti.

Za zastupnicu u Hrvatskom saboru izabrana je 1992., 2000. i 2003. Na parlamentarnim izborima 2007. ponovno postaje saborskom zastupnicom i potpredsjednicom Kluba zastupnika SDP-a. Tada je bila i predsjednica saborskog Odbora za obitelj, mladež i šport.

U Saboru je obnašala i dužnost predsjednice Odbora za ravnopravnost spolova i predsjednice Mandatno-imunitetnog povjerenstva od 2000. do 2002.

Od 2003. do danas članica je “Hrabrog telefona” – udruge za zlostavljanu i zanemarenu djecu.

Majka je djevojčice Lane.

Obrazovanje
    • 1991. diplomirala na Fakultetu političkih znanosti, Sveučilište u Zagrebu, smjer politologija
    • 1987. završila srednje obrazovanje u Centru za kulturu i umjetnost u Zagrebu
    • 1983. završila Osnovnu školu Marko Orešković u Zagrebu