Forum mladih: 70 novih upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

U organizaciji Foruma mladih SDP-a jučer je u Zagrebu održana akcija upisa građanki i građana u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, čime 70 novih potencijalnih darivatelja mogu pružiti oboljelima u Hrvatskoj i diljem svijeta šansu za novi život. Mladi su poručili da je registracija potencijalnih darivatelja vrlo jednostavan i brz proces, no iznimno važan jer zaista nekome može spasiti život.

Zahvaljujemo Forumu mladih SDP-a Zagreb što su prepoznali našu misiju povećanja Registra kako bi što veći broj naših teško oboljelih sugrađana dobio priliku za život. Ovom akcijom htjeli smo ponovno podsjetiti naše sugrađane da u sebi nose lijek kojim mogu spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Hvala organizatorima akcije što su nam pomogli u tome“, izjavila je Mirta Vranči, voditeljica ureda Zaklade Ana Rukavina.

Akciju upisa u Registar podržala je i Gordana Sobol, predsjednica Socijaldemokratskog Foruma Žena i SDP-ova saborska zastupnica. Istaknula je kako je početkom travnja uspješno održana akcija “Omiljeni cvijet Ane Rukavine” kojom SDP već tradicionalno doprinosi radu Zaklade i ostvarenju njenih ciljeva.

Kontinuiranim akcijama želimo osvijestiti građane o važnosti pružanja pomoći što većem broju oboljelih kako bi im se osigurala šansa da pronađu podudarnog darivatelja.

Tijekom osam uspješnih godina rada, Zaklada Ana Rukavina je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 48.502 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz hrvatskog je Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica 47 teško oboljelih iz Hrvatske i inozemstva dobilo šansu za život.