Martin Schulz sa zastupnicima SDP-a

    Predsjednik parlamentarne Grupe progresivnog saveza socijalista i demokrata te budući predsjednik Europskog parlamenta (od siječnja 2012.) Martin Schulz posjetit će u utorak, 19. travnja 2011., na poziv SDP-a Hrvatske, Zagreb i tom će se prigodom obratiti zastupnicima SDP-a u Hrvatskom saboru (Mala vijećnica, 11 sati).

    Konferencija za novinare na kojoj će sudjelovati predsjednik Grupe progresivnog saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu Martin Schulz i predsjednik SDP-a Hrvatske Zoran Milanović održat će se u 12:15 sati u Hrvatskom saboru (dvorana Ivan Kukuljević).

    Predsjednik parlamentarne skupine europskih socijalista i demokrata i budući predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz svojim dolaskom u Zagreb izrazit će jasnu podršku hrvatskom putu u Europsku uniju te će sa zastupnicima SDP-a i predsjednikom Stranke Milanovićem razgovarati o završnoj fazi pristupnih pregovora s Europskom unijom, nužnosti provođenja reformi, posebice onih u pravosuđu, a vezanih za zatvaranje Poglavlja 23., i  važnosti članstva Hrvatske u Europskoj uniji za stabilnost u regiji.