Rajko Ostojić

[vc_single_item][vc_blockquote type=”type1″ border_color=”#dd3333″]

Rođen 19. siječnja 1962. godine u Zagrebu. Oženjen, otac jednog djeteta. Od 2000. do 2002. obnašao je dužnost zamjenika ministra zdravstva u Račanovoj vladi, a od 2008. je saborski zastupnik SDP-a. Zadnjih šest godina predsjednik je SDP-ova savjeta za zdravstvo, a od lani i predsjednik središnjeg savjeta SDP-a Zagreba. Od 2001. do 2004. bio je zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb.

[/vc_blockquote]

Novi ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić po struci je liječnik internist, specijalist gastroenterologije i hepatologije te predstojnik Zavoda za gastroenterologiju KBC-a Zagreb i profesor na zagrebačkom Medicinskom fakultetu.

Ostojić je sudionik Domovinskog rata od studenog 1991. do svibnja 1992. (do priznanja Republike Hrvatske u UN-u), aktivno je kao liječnik sudjelovao u ratnim postrojbama Hrvatske vojske, a 1995., nakon vojno-redarstvene akcije “Oluje”, sudjelovao je u uspostavi internističke službe u kninskoj Općoj bolnici.

Rajko Ostojić rođen je 19. siječnja 1962. u Zagrebu. Diplomirao je 1986. na zagrebačkom Medicinskom fakultetu kao prvi u generaciji (summa cum laude).

Svoje medicinsko znanje usavršavao je u SAD-u, gdje je prošao i nekoliko tečajeva iz zdravstvenog menadžmenta, a danas je član brojnih međunarodnih stručnih i znanstvenih društava. Bio je dobitnik ugledne međunarodne stipendije kao predstavnik Europe na Američkom koledžu za gastroenterologiju.

Danas je predsjednik Hrvatskoga gastroenterološkog društva, član Hrvatskoga liječničkog zbora, Hrvatske liječničke komore te redoviti član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske.

Ostojić je autor i suautor 185 stručnih i znanstvenih radova te poglavlja u osam knjiga. Sudjelovao je u više znanstveno-stručnih projekata EU-a i Vijeća Europe. Pozvani je predavač na više inozemnih sveučilišta te stručnih društava u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ostojić je oženjen, supruga Draženka je specijalist psihijatar, imaju sina Zvonimira.

Hobi su mu putovanja, a rado sluša sastave U2 i R.E.M.

Obrazovanje
• 1996. doktorirao na Medicinskom fakultetu, Sveučilište u Zagrebu, stupanj doktora medicinskih znanosti
• 1990. magistrirao na Medicinskom fakultetu, Sveučilište u Zagrebu, stupanj magistra medicinskih znanosti
• 1986. diplomirao na Medicinskom fakultetu, Sveučilište u Zagrebu, doktor medicine