Osnovan Savjet za ratne veterane Šibensko-kninske županije

U Šibeniku je danas osnovan Savjet za ratne veterane Šibensko-kninske županije. U pozdravnom govoru predsjednik županijske organizacije Joško Šupe iskazao je zadovoljstvo osnivanjem Savjeta za ratne veterane u svojoj stranačkoj organizaciji. Pozdravio je nazočne, osvrnuo se na političku situaciju u županiji sa naglaskom na situaciju u veteranskoj populaciji te naglasio važnost potrebu i očekivanja od rada Savjeta.

Osnivačkoj sjednici nazočili su predsjednik Savjeta na nacionalnoj razini Vinko Kovačić, zamjenik Željko Gavran i član Zlatko Demerac. Hrvatski branitelji, danas ratni veterani, nisu se borili za stranke ni pojedince nego za slobodnu Hrvatsku. Zato nikome nećemo dopustiti privatiziranje Domovinskog rata i ratnih veterana. Provoditi ćemo naš Program u kojemu će se jasno vidjeti stav o Domovinskom ratu kao i o 2.svjetskom ratu te ulogom hrvatskih branitelja u Domovinskom te ulogom partizana u oslobođenju naše Domovine u NOB-u.

U daljnjem radu osnivačke sjednice imenovan je predsjednik Savjeta za ratne veterane Šibensko-kninske županije Slobodan Gašpić kojemu čestitamo i želimo uspješan rad. Također, predložen je hodogram aktivnosti za buduće razdoblje.