Delegacija SDP-a na promociji knjige “Samo istina” umirovljenog generala Rahima Ademija

    Predstavnici SDP-a predvođeni saborskom zastupnicom i članicom Odbora za ratne veterane Martinom Vlašić Iljkić te voditeljem Savjeta za ratne veterane SDP-a Vinko Kovačićem nazočili su na predstavljanju knjige “Samo istina” generala Rahima Ademija.

    General Ademi je među prvim oficirima bivše JNA prešao u redove Hrvatske vojske. Jedan je od najznačajnijih ratnih zapovjednika koji su se hrabrošću i znanjem istakli u obrani naše Domovine. Imao je, između ostalog, jednu od glavnih uloga u obrani Šibenika, oslobađanju Knina te u oslobodilačkom ratu u BiH nakon Splitskog sporazuma. Nakon rata nezasluženo proživljava teške trenutke kad je osumnjičen, po zapovjednoj odgovornosti, za ratni zločin. I tu tešku životnu situaciju general Ademi prošao je dostojanstveno i na častan način. Jedini je osumnjičenik koji je otišao u Haag u generalskoj odori, gdje je odbacio sve optužbe na svoj ratni put u Domovinskom ratu.

    O tome i mnogim drugim svjedočanstvima govori ova vrijedna knjiga.

    “Mom prijatelju i suborcu generalu Rahimu Ademiju čestitam na objavljenoj knjizi. Ovo je vrijedno svjedočanstvo autentičnog ratnika i kao takvo je značajno u prenošenju istine o Domovinskom ratu mlađim naraštajima”, istaknuo je voditelj Savjeta za ratne veterane SDP-a Vinko Kovačić.