Osnovan Savjet za ratne veterane SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije

U Bjelovaru je 18. lipnja osnovan Savjet za ratne veterane SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije. Sjednicu su otvorili predsjednik županijske organizacije Tihomir Jaić, predsjednica gradske organizacije SDP-a Vanja Posavac i predsjednik Foruma mladih Stjepan Prstec.

Istakli su svoje zadovoljstvo zbog osnivanja Savjeta, očekivanja od rada Savjeta te izrazili punu podršku u njegovom radu. Osnivanju su nazočili predsjednik Savjeta za ratne veterane Vinko Kovačić, tajnik Davor Stanković i član Zlatko Demerac.

Predsjednik Kovačić u svom se obraćanju zahvalio na gostoprimstvu, čestitao na osnivanju Savjeta i nazočnima predstavio Politiku za ratne veterane SDP-a sa naglaskom na Izborni program za parlamentarne izbore.

“Nećemo dopustiti nijednoj stranci ni osobi privatiziranje Domovinskog rata i prisvajanje ratnih veterana. Prekinuti ćemo HDZ-ovo kupovanje sebi odanih predsjednika veteranskih udruga koji nemaju legitimitet ni u svojim udrugama, a pogotovo u veteranskoj populaciji s ciljem kupovanja jeftinih bodova za dnevnopolitičku svrhu. Imat ćemo pošten pristup prema svakom ratnom veteranu poštujući njegov ratni put i osobnost,” zaključio je predsjednik Kovačić.

U nastavku sjednice imenovan je Damir Fehir za predsjednika Savjeta za ratne veterane SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije te je usvojen hodogram aktivnosti Savjeta za naredno razdoblje.